Välkommen

1979 lämnade jag mitt jobb som fältassistent i Mariestad. Det var dags att ta steget vidare från interrail-resor till lite större äventyr. En Afrika-runtresa på egen hand. Nu blev det inte så mycket Afrika-runt. Det blev inte ens runt hela Kenya. Men väldigt, väldigt härligt blev det!

Nedan följer en kort-version där Du kan förstora bilderna genom att klicka på dem.
Klicka på länkarna till vänster så kan du kolla hela albumet.

Fru Roches guesthouse

Fru Roche

Hökvarter i Nairobi blev Mrs Rosches guesthouse. En polsk kvinna som tjänade en hacka genom att låta travelers få en sängplats i hennes hus.

Mysig liten halvö i Viktoriasj&oumln

Skolinteriör

En stor del av resan tillbringade jag på en halvö i Viktoriasjön, Sori, Karungu. Efter flera månader och mycket om och men fick jag jobb som lärare där. Tyvärr tog pengarna slut i byn, så efter en dryg veckas undervisande sålde jag mitt tält och lämnade min afrikanska lärarkarriär.

Wajir

Malindi

Utifrån Nairobi och Sori, Karungu gjorde jag många fantastiska resor på några dagar eller på några veckor. Trots åtta månader i landet hann jag inte med att se nordvästra delarna av landet. Men en del annat hann jag i alla fall med.Bland annat ökenstaden Wajir och turistorten Malindi vid Indiska Oceanen. Tôppen, tôppen, tôppen!!!

Gabras

Marsabit

Några veckor i en stor oas i öknen tillhörde resans absoluta höjdpunkter. Många i Marsabit tillhörde stammen Gabras.

Marsabitguide

Lejon i sikte!

Många intressanta människor och många häftiga djur!