Sidan "Kalender" uppdaterades senast 2000-07-25 klockan 10:36 av NA
Första sidan.

Demokratins revolution

 
Den här sidan med en kalender över "Idéens historia" är trevligast att läsa nerifrån och upp! (Det vill säga om Du vill börja från början.)
1 maj Använder arbetardagen till att avsluta revolutionen - för denna gång!
5 april Skrivit svar till Daléus. Antar att det nu inte kommer in några fler svar - om jag inte skickar ytterligare brev.

Skicka något mer provocerande/busaktigt som får bort eventuell stämpel som präktig samhällsdebattör och som kanske kan locka fram ett och annat leende? Det är tråkigt med en ständigt tom inbox på e-posten ... 217 träffar på hemsidan.

3 april

Oj då!
Första svaret från en partiledare! Därmed har
22 % av centerpartisterna
svarat!
Daléus håller med om att vi bör ha en folkomröstning - om EMU!?

lennartd.jpg (4372 bytes)
23 mars Svarat alla! Å nu händer inget mer? Känner mig i alla fall väldigt nöjd med att jag genomfört mitt lilla it-/demokratiprojekt!
21 mars Svar från Lisbeth Staaf-Igelström (s) från Molkom. 190 träffar på hemsidan.

 

lisbeths.jpg (5305 bytes)
henriks.jpg (4636 bytes) Järrel (m) fylligt svar, men: "lätt skulle kunna uppstå kaos om alla vid varje tillfälle skulle vara med och bestämma om allt som rör det offentliga". Så var inte mitt förslag!

 

.

janb.jpg (4681 bytes) Jan Backman
(Järrels partikollega) inte
lika fylligt svar
18 mars Inkomna svar förändrar siffrorna angående hur många procent av varje parti som svarat: centern - 17 %, vänstern -14 %, kristdemokrater - 10 %, miljöpartiet - 11 %, moderaterna - 7 %, folkpartiet - 6 % och socialdemokraterna 5 %.

 

17 mars Jan Backman (m) med kortaste svaret hitintills.

 

16 mars Ytterligare tre svar bl a från Ingegerd Saarinen (mp) kl 05.36!

 

15 mars Kort stund efter nedannämnda utskick: svar från Lennart Värmby (v)!

 

15 mars Gör en redovisning av svarsfrekvenser och skickar ut till alla. Finns en liten förhoppning att 12 till skall svara och då har 10 % av riksdagsledamöterna svarat, vilket vore fantastiskt!

 

Martin Nilsson (s), som skickat in senaste svaret, antar att en folkomröstning skulle leda till att samhällets sämst ställda skulle hamna utanför. Hmmm?

 

martinn.jpg (5869 bytes)

 

 

Nilsson har
en egen
fyllig hemsida.

13 mars Upptäcker att jag skrivit (c) på en socialdemokrat och att procent-siffrorna om partitillhörigheten blivit fel. Ändrar utan betänkligheter på detta och antar att det ändå inte är någon som märkt detta. Skall läsa igenom alla svar ordentligt för att "känna" om jag tycker det är någon idé att fortsätta.

 

12 mars Gör en sammanställning över vilka som svarat och räknar ut hur många procent av   partiernas ledamöter som har svarat. För att se hur de svarat, mer än betygsättning, får Du gå till sidan "Svar". Där är svaren ordnade i kronologisk ordning och länkade från en "innehållsförteckning".

Kanske kan detta vara nå´t att spinna vidare på inför ett utskick till?

3 av 18 centerpartister - 17 %

Birgitta Sellén, c: 3
Eskil Erlandsson, c: 3
Kenneth Johansson, c: 2 och 5

5 av 43 vänsterpartister – 12 %

Lars Ohly, v: 1
Sven Erik Sjöstrand, v: 3,5
Jonas Ringqvist, v: skeptisk
Willy Söderdahl, v: 2
Sture Arnesson, v: 2

   larso.jpg (3593 bytes)
Ohly hitintills  i särklass mest aktiv debattör!
3 av 42 kristdemokrater - 7 %

Dan Kihlström, kd: 2
Johnny Gylling, kd: 3
Helena Höij, kd: 2

1 av 16 miljöpartister – 6 %

Kia Andreasson, mp: 3 ?

1 av 17 folkpartister - 6 %

Eva Flyborg, fp: 2

4 av 82 moderater – 5 %

Rolf Gunnarsson, m: ?
Cecilia Magnusson, m: 1
Tom Heyman, m: 2
Henrik Landerholm, m: 1-2 ?

6 av 131 socialdemokrater – 5 %

Göran Norlander, s: 2
Inger Segelström, s: ?
Inge Carlsson, s: 2
Torgny Danielsson, s: 1
Martin Nilsson, s: 1
B-M Lindkvist, s: 2,5

 

23 av 349 riksdagsledamöter – 6,6 %
10 mars Ytterligare ett svar inkommit, nu totalt 23. 148 sidträffar, varav 16 enligt min "counter" kommit från "gatekeeper.riksdagen.se" vad nu det kan betyda? Det måste väl vara någon som kollat in min sida? Kanske är det som på mitt jobb att gate-keepern förhindrar mig att titta på min sida? Räknar countern även ett misslyckat försök att komma in? Dagen och kvällen ägnas åt att uppdatera sidan och svara alla.
Beslut måste tas om detta skall bli min fritidssyssla ytterligare en tid framöver eller om jag nu gjort mitt och kan pyssla med annat i stället. Det vore ju roligt att se om man kunde få 12 svar till, så har 10 % av våra folkvalda svarat. Kanske ytterligar ett utskick. Men jobbigt att hålla reda på vilka som svarat, inte svarat, nya massutskick, nya formuleringar, eventuellt nya missupfattningar, ny väntan, mer jobb, fler besvikelser .... Nja ...

(Om Du tycker att det här är tråkigt: kolla då in mitt remissyttrande om förslaget till Lag om socialbidrag - där kan man prata om tråkigt!)

8 mars Inga svar igår, blev glatt överraskad när det idag dök upp tre till! Alla lika negativa! Plus ytterligare inlägg från Ohly! Upptäcker att samtidigt som jag ändrade teckensnittet försvann alla bokmärken på sidan, så att länkarna dit inte fungerade. Suck, bara att börja om.

 

7 mars Fixar till den stora svarssidan genom att markera tabellen och välja Arial som teckensnitt och sidan är läsbar. Pust.

 

Cecilia Magnusson (m) tycker att det är mycket bra att många människor tänker på hur man skall bevara och stärka demokratin - som jag. Tack! Men tycker att min idé är mycket dålig! (Suck)

 

ceciliam.jpg (3687 bytes)
6 mars Inkommit ytterligare åtta nya svar och två svar på mina svar. Toppen! 120 sidträffar. För att undvika att mina svar blir för ogenomtänkta hinner jag inte svara omgående på allas svar, men svar kommer till alla. Diskussionen måste hållas vid liv! Ibland tar det tid att förankra nya idéer. Men ännu återfinns de folkvaldas argument bland mina i förväg nedskrivna "Frågor", det vill säga inga, i mitt tycke, vägande skäl mot förslaget!
Ser att sidan med svaren blivit för stor för bildskärmen. Tar några timmar och går igenom cell för cell vilken inställning de har. Men det hade jag inget för. Felet kvarstår.

 

5 mars kväll Inkommit svar från Kenneth Johansson (c), Inger Segelström (s), B-M Lindkvist (c) och Lars Ohly (v). Inga stora ovationer.104 besök på sidan, 85-90 egna?

 

ingers.jpg (4202 bytes)

Segelström (s) skall föreslå folkomröstning - "för folklig förankring" - om EMU

5 mars morgon Inser min planeringsmiss när jag börjat svara på inkomna svar och skall någonstans på dessa sidor få in svaren. Oj, så mycket jobb.

 

4 mars kväll Jag hann inte mer än skicka ut skrivelsen förrän svaren började komma in. Snabbast var Göran Norlander (s). Tvåa var Birgitta Sellén (c). Dan Kihlström (kd) svarade som trea. Innan lördag var över hade även Johnny Gylling (kd), Eva Flyborg (fp), Eskil Erlandsson (c) svarat. Rolf Gunnarsson (m) skriver med vänlig hälsning att jag skall sätta upp honom på listan över de som inte svarat då han ogillar då man "hotar" i den stil jag gjort? Jag antar att han inte tycker att mitt förslag är så där jättebra ...

Jag är glad att jag skrivit ner sidan med "Frågor" i förväg. (Det är så tråkigt med folk som i efterhand säger "Det var det jag visste!") När jag läst de första svaren kommer tanken "Är man vald så är man - då skall inte folket komma och säga att de vill vara med och bestämma om något som de tror sig förstå och har klara åsikter om".


Kolla vilket gäng!! Svar inom några timmar. Fantastiskt!
snabbaste.jpg (9591 bytes)
Norlander (s), Sellén (c), Kihlström (kd)

4 mars em

Då var det gjort! Skickat till demokratiutrednigen och till riksdagsledamöterna. Regeringen får bli en senare målgrupp. Inkommit fyra meddelanden om fel e-postadress och nio stycken autosvar om att adressaten inte kommer förrän till veckan. Datan överlåts nu åt övriga familjen!

 

4 mars fm Lägger in några "gamla politikerskrivelser". Författat en allmän skrivelse om folkomröstningsidéen som duger till utskick. Planerar att under helgen börja skicka ut till riksdagsledamöterna, regering och domokratiutredarna. När (om?) svar börjar komma in, informeras massmedia.

 

1 mars Anmält sidan till några sökmotorer. Börjat att få in positiva åsikter om sidan

 

29 feb 51 besök enligt räknaren varav 42 egna besök. Skrivarbetet får vänta till helgen.

 

27 feb Har fixat ihop och publicerat en hemsida som duger. Problem bara att den inte syns i alla datorer. Varför inte? Skall skicka ut adressen till bekanta och hoppas att de tar sig tid att kolla om de kan se den och sedan hör av sig till mig.

Lagt upp riksdagsledamöter i en adressbok i hotmail. Återstår demokratiutredningen, regeringen och massmedia.

Börjat på en skrivelse till riksdagsledamöterna - inte särskilt bra, men i alla fall en början.

 

v 7, 8 Samlar e-postadresser och gör hemsida

 

31 jan Negativt svar från DN

 

30 jan

Första artikeln skickad till DN "Folkomröstning om postgiropengarna"

 

29 jan Tänk om man kunde komma på nå´t sätt att få folk att förstå att politik är viktigt? Att känna delaktighet? Att få chansen att bestämma om något som man är engagerad i, har åsikter om? Om förtroendeklyftan mellan väljare och valda kunde minska? Exempelvis genom att de valda låter väljarna i någon fråga få vara med och bestämma direkt genom val? Någonting som inte är alltför komplicerat utan att gemene man har åsikter om?

Naturligtvis: en folkomröstning om vad vi ska göra med de pengar som en utförsäljning av postgirot kommer att inbringa! Varje röstberättigad får bestämma över "sin" del. TOPPENIDÈ!!