Demokratins revolution

Pengarna som en försäljning av postgirot, eller annan statlig egendom, inbringar, bör bli föremål för en folkomröstning där svenska folket får bestämma hur dessa pengar skall fördelas!

Hur kan en vanlig Svensson få reda på vad våra folkvalda tycker om en sådan idé? Svarar riksdagsledamöter på e-post?

De här sidorna handlar om mitt försök att, under några veckor i början av detta årtusende, förankra ovanstående idé och få svar på ovanstående frågor.

Jag blev förvånad av att så många svarade så utförligt och att så gott som alla var så negativa.

Något besviket kan jag också konstatera att det finns personer som tycker att de som svarat på min fråga "borde ha något vettigare att göra" och att de som inte svarat på min fråga "inte borde sitta i riksdagen som folkvalda, eftersom de inte svarat på väljares e-postfråga"! Ibland blir man så trött av dessa gnällspikar, särskilt som man vet att de själva aldrig i hela sitt liv (som kanske inte är/har varit alltför glatt) försökt göra något annat än klagat.


Länkarna till vänster:

  • Första sidan är den här sidan.

  • Idéen är jättebra!!

  • Frågorna jag skrev ner i förväg visade sig i många fall, vara de som flera riksdagsledamöter använde som argument "Det är väl vi som skall bestämma?"; "Hur skulle det gå om vi skulle ha folkomröstningar om allting?"

  • Inkomna svar redovisas i kronologisk ordning utifrån svarandes första svar, vidare korrespondens visas direkt efter första inlägget. Sidan inleds med en förteckning över alla som svarat.

  • Kalender uppdaterades kontinuerligt så länge debatten pågick.

  • Skrivelser innehåller lite om tidigare försök att kommunicera med makthavare - huvudsakligen angående socialbidragsfrågor.

  • Upphovsman Nils Allan är den sida som jag själv är mest förtjust i! En hel sida bara om mig själv - dessutom med länken KOLLA VIDARE!

Idag, måndagen den 1 maj 2000 avslutar jag mitt arbete med denna sida, vilket naturligtvis inte hindrar att jag skulle bli gôrgla´om nån hörde av sig med en e-post! (Några regniga semesterdagar i juli kunde jag inte låta bli att rätta till lite länkar och
Leve en demokratisk revolution!

Puss och kram
Nils Allan